Geef jij richting aan veranderingen?

Mensen willen best veranderen, willen echter niet veranderd worden. Als organisatieadviseur sta je elk uur, elke dag voor nieuwe uitdagingen én streef je naar een blijvend resultaat. Jouw rol is hierbij te ondersteunen en te begeleiden.

Het doorvoeren van verbeteringen en veranderingen is voor de medewerkers bij onze klanten niet altijd een feest. Als organisatieadviseur sta je elk uur, elke dag voor nieuwe uitdagingen: Welke richting moeten we uit? Hoe creëer ik echt draagvlak? Wat doe ik om anderen in beweging te krijgen?
Voor blijvend resultaat is een geduldige, consistente bottom-up benadering vaak het beste, maar wat doe jij met die “notoire dwarsligger” of de “vakman die het simpelweg niet begrijpt”?
In de praktijk schakel je daarbij op zelfbewuste wijze regelmatig tussen uiteenlopende rollen: procesbegeleider, expert, storyteller, klankbord, analist, projectmanager, coach, vertrouwenspersoon en trainer. Implementeren is dus ons vak.
Dit vergt veel van je persoonlijke kwaliteiten. Naast een “goed stel hersens”, herken jij jezelf in de volgende woorden: empathisch, communicatief vaardig, constructief, goed kunnen luisteren, proactief, competitief, resultaatgericht en weerbaar!